EN PERFEKT FRASIG PAJDEG
En perfekt frasig pajdeg får man genom att bete sig riktigt vettigt med degen från start till slut. Mina bästa knep är: bitar av smör kvar i degen och iskallt vatten med vinäger. Lärde mig det på bageriet 4 Twenty Blackbird i New York. / Tove 
FRASIG PAJDEG
1 paj eller 6 små pajer 
4 dl vetemjöl
175 g kallt normalsaltat smör 
2 dl vatten 
2 msk äppelcidervinäger 
3 isbitar 
1. Skär smöret i tärningar. 
2. Häll ut mjölet på bakbord. Vänd in smöret. 
3. Hacka med en degskrapa tills smöret blivit små ärt-stora bitar blandat i mjölet. 
4. Blanda vatten, vinäger och is i en skål. 
5. Vänd in lite vätska i taget tills en fuktig smuldeg som går att forma till en klump. 
6. Platta ut klumpen och plasta. Låt stå i kyl 1 dygn.
