TJEJMACKA MED FETA OCH RÖDBETOR

JAG HAR ETT vagt minne av att jag för några sedan läste om en tonåring som hade levt hela sitt liv på en strikt diet av rostmackor med ost. När läkare undersökte hans värden visade det sig att han var i perfekt form.
När jag försökte hitta artikeln stötte jag i stället på en nyhet om en 20-årig britt som nyligen avlidit efter att ha levt på en kost begränsad till rostmackor och pommes frites. När läkare undersökte hans kropp visade det sig att han dött av skrumplever.
Allt detta är mycket tänkvärt men eftersom jag är för pommes frites (ibland) och mot diet och kost (alltid) så tycker jag att vi fortsätter som vanligt; äter mackor, odlar och äter våra grönsaker och undviker att dra alltför långtgående slutsatser.

TJEJMACKA MED FETA OCH RÖDBETOR
4 pers

3-4 små rödbetor
300 g fetaost

Servering:
4 skivor smörstekt surdegsbröd
150 g gröna blad
2 dl bondbönor, kokta och skalade
75 g rostade pinjenötter (eller solrosfrön)
olivolja
balsamvinäger
peppar och salt

1. Koka rödbetorna mjuka.
2. Gnid av skalen under rinnande, kallt vatten.
3. Skär i bitar och låt svalna innan du mixar till slät kräm i matberedare.
4. Rosta pinjenötterna.
5. Dressa salladen och arrangera på tallrikar.
6. Stek brödet i smör.
7. Bred den rosa röran på brödet.
8. Toppa med nötterna.

Föregående
Föregående

KRÄMIG RISOTTO

Nästa
Nästa

INLAGDA RÖDBETOR