JAPANSK KÅLPANNKAKA

I en japansk kålpannkaka eller Okonomiyaki kan man slänga i en hel del från trädgården. Vitkål, svartkål, vitlök, salladslök… jag boostar den med kimchi vilket ger den hetta och lite god syra. / Tove


KIMCHI OKONOMIYAKI
4 portioner
300 g vitkål, grovhackat
100 g svartkål, strimlat
100 h g kimchi på salladskål
3 salladslökar, strimlade
2 dl vatten
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl majonnäs, helst japansk kewpie
1 msk rostade och morrande sesamfrön
3 msk bonitoflingor, kan uteslutas
Salt
Neutral rapsolja

1. Blanda vitkål och svartkål med lite salt och massera en stund så kålen mjuknar en aning.
2. Vispa ihop ägg, vatten och mjöl.
3. Blanda kål med salladslök och kimchi. Spara lite strimlad lök till topping.
4. Hetta upp en liten stekpanna, ca 16 cm i diameter, och höll i olja.
5. Häll ned smeten och tryck till med stekspade så den blir platt.
6. Sänk till medelvärme och täck med folie. Stå ca 5 minuter.
7. Vänd upp och ned på kålpannkakan på ett fat och stek på andra sidan i olja.
8. Stek ca 10 minuter på svag värme.
9. Lägg på ett fat och toppa med majonnäs, salladslök, sesamfrö och bonitoflingor.

Föregående
Föregående

KIMCHI UDON

Nästa
Nästa

KIMCHI QUESADILLA