ROSTAD PUMPA MED SALTAD YOGHURT OCH URFA PEPPAR

PUMPAN beter sig lite olika i ugnen beroende på sort. Den mjuka Butternutpumpan blir krämig, saftig och fint karamelliserad medan Hokkaido blir lite fastare, nötigare och torrare. Båda sorterna är hemskt goda men kanske är hokkaidon extra god med en krämig röra. URFA-peppar är en mörkröd nästan svart chilisort som får torka på plantan och blir nästan russinlik i smaken. Hittar man inte den - ta nån annan god krydda som curry, mild chili, spiskummin eller sesamfrö.

ROSTAD PUMPA MED SALTAD YOGHURT OCH URFA PEPPAR
4 portioner

500 g pumpa, klyftad och skalad
4 gula lökar, halverade med skal
4 dl turkisk yoghurt
2 tsk urfapeppar
Olivolja
Salt

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda pumpa och lök med olja och salt på en plåt. Rosta cirka 30-40 minuter.
3. Blanda yoghurt med salt. smaka av - den ska vara lagom salt. Tänk på att pumpan har salt också.
4. Bred ut yoghurten på ett stort fat. Toppa med rostad pumpa och mjuk rostad lök som du tagit bort skalet på.
5. Toppa med urfapeppar.

Föregående
Föregående

PUMPAGNOCCHI MED SALVIA OCH CITRON

Nästa
Nästa

KRÄMIG RISOTTO