ROSTAD VITLÖKS- OCH DRAGON MAJJO

Riktigt fluffig majonnäs gör man på hela ägg. Inget finlir med små dropp av olja utan allt åker ned i en kanna och mixas snabbt och smidigt ihop till den ljuvligaste såsen på jorden.
Åt den till rostad pumpa igår. / Tove


4 dl

1 hel vitlök (halverad med skal)
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 1/2 msk vinäger (vit, röd eller äppelcider)
3 dl neutral rapsolja
1 msk torkad dragon (eller färsk)
Salt och nymald svartpeppar

1. Rosta den halverade vitlöken på en plåt med snittytan nedåt med olja. Rosta tillsammans med tex grönsaker, kyckling eller potatis.
2. När löken blivit helt mjuk och karamell-brun i färgen är den redo.
3. Knäck ett ägg i en mixerkanna för stavmixer.
4. Tillsätt senap, vinäger, rostad vitlök och till sist oljan.
5. Sänk ned den avstängda stavmixern ned till botten. Tryck på start och kör majonnäsen uppåt till en tjock och fin kräm.
6. Smaka av med salt och peppar. Vänd in dragon.

Föregående
Föregående

VITLÖKSVINÄGER

Nästa
Nästa

PASTA AGLIO E OLIO E PEPERONCINO