VITLÖKS- OCH POTATISMOS MED LAGERBLAD

Fluffigt och krämigt mos får man genom att använda bra och god sort av mjölig potatis, mjölk och en riklig och sund mängd smör eller olivolja. Pressa och vispa tills armen inte orkar mer - då är den krämig.
Moset är gott även med parmesan, muskot, citronskal, timjan…

4 portioner

800 g mjölig potatis, skalad
1-2 hela vitlökar, skalade klyftor
5 lagerblad
5 dl mjölk
100 g smör eller olivolja
Salt

1. Koka potatis, vitlök och lagerblad försiktigt i saltat vatten tills allt är helt mjukt.
2. Häll av vattnet och pressa ned i kastrullen.
3. Vispa tillsammans med mjölk och smör till ett fluffigt mos.
4. Smaka av med salt. Servera!

Föregående
Föregående

PASTA AGLIO E OLIO

Nästa
Nästa

GURKSALLAD AJO BLANCO